2022-03-11 11:14:11• hírek • Bede Emőke

Ismét robbanások rázták meg a Szatmárnémetitől alig 200 kilométerre található ukrán várost

Fotó: twitter.com
Fotó: twitter.com

Erős robbanásokról szóló jelentések érkeztek péntek reggel az ukrajnai Ivano-Frankivszk városából, mely légvonalban megközelítőleg 180 kilométerre található Szatmárnémetitől.

Anton Herashchenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadójának tájékoztatása szerint az ország délnyugati felében található, kb. 230 ezer fős lakosságú városból három robbanást jelentettek, Ruslan Martsinkiv polgármester pedig azt közölte, hogy a lövések a város repülőterének közelében csapódtak be - tudósítja a The Guardian. Az elöljáró arra kérte közösségi oldalán a lakosságot, hogy további tájékoztatásig maradjanak otthon.


Nem ez az első eset, hogy robbanások rázzák meg Ivano-Frankivszk városát. „Február 24-én 7 óra 16 perckor a katasztrófavédelem bejelentést kapott, mely szerint Ivano-Frankivszkban, a Chornovola utcán, a korábbi katonai repülőtérnél tűz ütött ki. A helyszínre több tűzoltó- és mentőegységet küldtünk ki. Az elsődleges információk szerint üzemanyag- és kenőanyag raktárak égnek” – közölte akkor a régió katasztrófavédelmi szolgálata.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: